5 cayi,

Fincan Böreği | Hamur İşi - Yemek Tarifleri

05:39 Coly 0 Comments

Pasta kursuna gidip, tarif yazılarına ara vermek çok saçma değil mi? 
Kozmetikle ilgilenmekten yemek bile yiyemez hale geldik :)
O zaman 5 çaylarına eşlik edecek sıcacık, çıtırcık bir tarif önereyim sizlere...

'Fincan Böreği'




İsmi sizi aldatmasın. Fincan da pişen bir börek değil bu. Fincan sadece şekil vermek için kullanılıyor.
Ki biz kursta bardak ile şekil verdik. Neden fincan böreği demişler anlamış değilim :)
Neyse çok uzatmadan tarife geçelim.

Hamur Malzemesi
2 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Ilık Su
1 Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
(vaktiniz kısıtlı ise hazır yufka da kullanabilirsiniz)

İç Malzemesi
Yarım kg. Pazı (ıspanak veya kıyma da olabilir)
30 gram Tereyağı
1 adet Soğan
1 Çay Bardağı Kırık Peynir
Sıvı Yağ
Tuz - Karabiber

Yapılışı
Unu eleyip ortasını havuz gibi açtıktan sonra, tuzu ve ılık suyu azar azar ilave edip yoğurmaya başlayın.
Yumurtayı da ekleyerek hamuru hazır hale getirin.
Öncelikle hamuru yoğurup 4 eşit parçaya bölün.
Üzerlerini nemli bir bez ile örterek yarım saat dinlendirin.
(dediğim gibi hazır yufka da kullanabilirsiniz)
Hamurlar dinlenirken iç harcını hazırlayabilirsiniz.

Tereyağını eritip ince ince doğranmış soğanı ilave ederek soteleyin.
Soğanlar sotelendikten sonra pazıyı da ilave edin.
Tuz ve karabiberi de ekleyerek ocaktan alın ve ılınmasını bekleyin.
Ilındıktan sonra karışımın içerisine kırık peyniri de ekleyin.

Hamuru un serpilmiş tezgahta yufka büyüklüğünde açın.
Ve hazırladığınız iç harcı öbek öbek yufkanın üzerine koyun.


Bir fincan yada su bardağı yardımı ile keserek kenarlarını iyice yapıştırın.

fincan-boregi-hamur-isi-yemek-tarifleri

Üstteki kalan hamuru böreklerin üzerinden kaldırın.

fincan-boregi-hamur-isi-yemek-tarifleri

Ay çiçeği yağını tavada ısıttıktan sonra börekleri kızgın yağda kızarana kadar pişirin.
Daha sonra kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Daha sonra servis yapabilirsiniz.

fincan-boregi-hamur-isi-yemek-tarifleri

İşte bu kadar basit :)
Özellikle tavsiyem yemeğe yağın kızartmanız...
Bu şekilde hem börekler sönmemiş oluyor hemde sıcak sıcak daha güzel oluyor.
Ben resmini çektiğimde malesef epey zaman geçmişti ve bu sebeple sönmüştü.
İlk piştiğinde daha pufidik oluyor :)
Denerseniz eğer bana yorum yazmayı unutmayın :)
Afiyet olsun şimdiden...
Okuduğunuz için teşekkürler.
Hoşça Kalın! ♥

You Might Also Like

0 yorum: